MIA en VAMIL subsidie regelingen

De MIA en VAMIL subsidieregelingen zijn een mooie overheidsbijdrage bij het investeren in een duurzame stal of stal met milieukeur. Via de MIA regeling kunt u tot 36% van de milieuvriendelijke investeringskosten aftrekken van de fiscale winst bovenop de gewone afschrijvingen. Met de VAMIL regeling bepaalt u zelf wanneer u de investering afschrijft. Dit samen resulteert in een liquiditeit- en rentevoordeel voor uw bedrijf. Wilt u weten welke milieuvriendelijke investeringen in aanmerking komen voor MIA/VAMIL? Klik hier voor de lijst.

Een aantal producten waarmee wij kunnen bijdragen aan het behalen van de benodigde punten voor uw MIA/VAMIL regeling zijn bijvoorbeeld de verwarmde biggennesten , klimaatbeheersing, vernevelinginstallaties of voedersystemen .

Op de website van Agentschap.nl vindt u uitgebreide informatie over de MIA (Milieu Investeringsaftrek) en Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen) regelingen.

Certificaat Maatlat Duurzame Veehouderij

Om in aanmerking te komen voor een MIA of VAMIL regeling dient uw stalinrichting te voldoen aan een aantal eisen. U kunt een Certificaat Maatlat Duurzame Veehouderij behalen en daarmee in aanmerking komen voor de MIA/VAMIL regelingen. Uitgebreide informatie hiervoor kunt u vinden op de website van SMK .

De hoofdonderwerpen om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn:
  • Ammoniakemissie
  • Bedrijf & omgeving
  • Dierenwelzijn
  • Diergezondheid
  • Energie
  • Fijn stof

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het