Varkensstalinrichting

Opfokstallen voor biggen

Biggen opfokstallen lijken op het eerste gezicht eenvoudige stallen. Het zijn wel de stallen die van groot belang zijn voor biggen die net van de speen af komen. Een verbinding met de kraamstal kan helpen bij de gewenning van de big bij de overgang naar de opfokstal. Ook de stap van melk naar voer is voor een flink deel bepalend voor de verdere groei van de big. De keuze voor het juiste voer en voedersysteem in de stal is dan ook cruciaal. De overgang kan vereenvoudigd worden door bijvoeren in het kraamhok en door te kiezen voor vloeibaar voer dat altijd vers beschikbaar is. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een trog of een brijvoederbakken. We overleggen graag met u wat de beste optie is voor uw biggen.

Hygiënische materialen, gezonde biggen

Voor onze opfokstallen gebruiken we RVS buis en profielmateriaal in combinatie met kunststof wandpanelen of kunststof planken. RVS is duurzaam en bestand tegen mest. Kunststof is eenvoudig schoon te maken, relatief licht maar zeer sterk. Indien u bij de wat oudere biggen de voorkeur geeft aan vast voer, kun we de buissystemen van bijvoorbeeld rondgaande voersystemen eenvoudig aan de kunststof panelen bevestigen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het