Kalverstalinrichting

Stalinrichtingen voor startkalveren

Stalinrichtingen voor startkalveren wijken enigszins af van de stallen voor gewone kalveren die direct al naar de witvlees kalverstal  gaan. Op de foto’s hiernaast ziet u een voorbeeld van onze startkalveren stalinrichting. De startkalveren / nuchtere kalveren (NuKa’s) worden bij een gespecialiseerd opfokbedrijf in ongeveer elf weken tijd op kracht gebracht voor ze naar een rosévlees stal  gaan. Dit vraagt om een ietwat andere inrichting van de stallen, meestal is het maatwerk per stal. We informeren u graag hoe we deze stallen bouwen. Klik hier om extra informatie aan te vragen.

Flexibele stalinrichting

De startkalveren worden bij aankomst in eigen stallen geplaatst. In de eerste periode is scheiding noodzakelijk om zo te zien welke kalveren snel of langzaam eten. Na een 3-6 weken worden de flexibele inrichtingen weer gedemonteerd om zo een groepsverblijf te vormen. De hekken worden opgeborgen op de kapstok boven de stallen. Voor deze hekken gebruiken we verzinkt staal of RVS. De houten vloeren worden gemaakt van Azobé. Een sterke en zeer duurzame houtsoort. De volkern kunststof wanden worden gemaakt van HDPE.

Opklapbare emmerrekken

Omdat de startkalveren beginnen met melk als voeding, zijn er drinkemmers nodig. Ons systeem werkt met opklapbare emmerrekken. Doordat de emmers ook diagonaal versteld kunnen worden, kan er ook mais in gevoerd worden. Als de emmers niet in gebruik zijn klapt u ze gewoon omhoog.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het