Klimaatbeheersing in de stal

Het stalklimaat is een belangrijke factor tijdens de stalinrichting. Zowel varkens, koeien, geiten en pluimvee gedijen het beste bij een constante temperatuur, de juiste luchtvochtigheid en een niet te hoog ammoniagehalte. Om de beste oplossing voor uw dieren te garanderen werken wij samen met gespecialiseerde bedrijven. Zij gebruiken verschillende technieken zoals sproei installaties en rondpompsystemen om de stal op de gewenste niveaus te krijgen en te houden. Per stal verschilt de behoefte en de mogelijkheid om stalventilatie toe te passen. We bekijken graag met u wat voor uw stal mogelijk is. Klik hier voor onze contactgegevens .

Temperatuurbeheersing met rondpompsystemen

Het rondpompsysteem in de stallen wordt gebruikt om de lichaamswarmte van de dieren via het leidingsysteem door te geven aan de stalvloeren ernaast. Op deze wijze verwarmen de grotere dieren de kleinere dieren Het rondpompsysteem draagt op deze manier bij aan de klimaatbeheersing in de stal. Indien gewenst kan het vermogen opgevoerd worden met een HR ketel.

Water verneveling koelt de stal

Vernevelinstallaties helpen bij het verminderen van de hittestress bij dieren. Bij het oplopen van de temperatuur in de stal is de keuze voor een vernevelingsinstallatie een goede optie om de temperatuur te beheersen. Het bekende beeld van rollende varkens in de modder geeft de behoefte aan koeling al aan. Oververhitte varkens eten minder en kunnen daardoor ook stagneren in groei. Water vernevelinstallaties helpen tevens om stofvorming in de stal te onderdrukken en dragen bij aan de reductie van geur in de stal. Meer weten over klimaatbeheersing in de stal? We geven u graag advies.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het