Biologische varkenstal

Wij maken op maat stalinrichtingen voor biologische varkenshouders, omdat een biologische varkensstal aan hele andere eisen moet voldoen, dan een reguliere stal. Onze biologische varkensstallen houden namelijk rekening met het welzijn van de dieren en hun omgeving. Varkens moeten bijvoorbeeld kunnen wroeten in de modder en moeten genoeg ruimte hebben om zich vrij te bewegen. Varkenshouders die bewust kiezen voor biologisch zijn bij Rijk van Dam dan ook aan het juiste adres. Wij maken biologische varkensstallen volgens vastgestelde normen van SKAL en de Groene Weg. Wij komen graag een keer bij uw langs voor een afspraak.

Uw varkensstal ombouwen naar biologische varkensstal?

Biologisch varkensvlees wordt steeds meer gevraagd door supermarkt en consument. We zien dan ook dat steeds meer varkensboeren kiezen voor biologisch. Dus ook voor het ombouwen van uw varkensstal naar een biologisch varkenshouderij schakelt u ons in. Zeker voor de ‘kleinschalige’ boer is het ombouwen een investering die zeker rendement gaat opleveren. Wij bouwen graag biologische varkensstallen die het welzijn van de dieren nastreven én boerenbedrijven efficiënter laten werken.

Belang van biologische varkenshouderijen

Biologische varkenshouderijen zijn belangrijk voor een goede leefomstandigheden van de varkens. Wij maken stallen die ingericht zijn om het welzijn van de varkens te bedienen. Op basis van uw wensen en het soort varkens dat u heeft, maken wij een stalinrichting op maat. Een kraamstal en een biggenstal hebben andere vereisten, dan een dekstal. Voor ieder staltype kunnen wij ook diverse vloersystemen realiseren, van mestdoorlaatbare vloeren tot vloeren met vloerverwarming of juist verkoeling. U vraagt het maar en wij maken het.

Biologische keurmerken

Als biologische varkenshouderij moet u zich conformeren aan diverse keurmerken en vastgestelde normen. Eén van de belangrijkste normen is opgelegd vanuit SKAL Biocontrole. Als toezichthouder zet deze stichting zich in om de betrouwbaarheid van biologische producten te waarborgen. Onze biologische varkensstallen voldoen aan de eisen die het SKAL oplegt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.


Gerelateerde projecten

De Bie

Mooie Biologische vleesvarkensstal

Van den Broek

Deze varkensstal hebben wij omgebouwd naar een bio-vleesvarkensstal

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo goed mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je instemt met het gebruik van deze cookies. Lees meer

Ja, ik begrijp het